تاثیر پوشش و گویش بر پذیرش | تحلیل برنامه تلویزیونی شبکه ۶ و آقای جدی می فرمایید؟؟!!
این روزها در شبکه های مجازی و علی الخصوص اینستاگرام شخصیتی به نام ( احمد مجدزاده ) با جمله کلیدی جدی میفرمایید بر سر زبان ها افتاده است و به قول مرسوم در شبکه های مجازی وایرال شده است.همانطور که می دانید تمام ماجرا از این برنامه تلویزیونی شروع شد. یکم بهمن ماه سال ۱۴۰۲ در برنامهای کارشناسی در شبکه خبر که حول محور سلامت در ورزش بود احمد مجدزاده مشهور به احمد خطر که از پیش کسوتان کشتی کشور ماست مدعی شد که در کشور آلمان کارخانه های مشروب سازی تا داخل ورزشگاه ها لوله کشی کرده اند تا تماشاگران بتوانند از آن استفاده کنند که این ادعا باعث تعجب فراوان کارشناس مقابل و همچنین سایر مردم که مناظره را می دیدند شد.
بعد از این برنامه تلویزیونی بسیاری از افراد در شبکه ها اجتماعی بدون هیچگونه بررسی و مطالعه تخطئه و تمسخر احمد مجدزاده و همچنین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
چند روز تا مشخص شدن ماجرا ؟!!!
همواره گفته ایم که متاسفانه در شبکه های مجازی به علت عدم وجود سواد رسانه ای مناسب مخاطبان بارها و بارها شاهد اشتباهات مختلف و کج روی های رسانه ای شده ایم و عده ای با قرضورزی و نیت های نامبارک در صدد ایجاد حاشیه و التهاب در سطح حامعه هستند و در کنار آن ها سلبریتی های بی سواد و سودجو با انگیزه معروف شدن و دیده شدن و همچنین انگیزه های مالی به این التهابات اجتماعی دامن می زنند.
مردم آموزش ندیده هم همیشه قربانی نیت های این افراد میشوند. از این دسته موارد در سال های اخیر در کشور ما به فراوانی مشاهده شده است. از التهابات سیاسی و امنیتی در زمینه حجاب در سال ۱۴۰۱ گرفته تا التهابات ورزشی و همچنین کلاهبرداری شرکت های پانزی مانند کوروش کمپانی و سایت های شرط بندی.
اگر کمی دقت کنیم در همه این موارد مسیر یکی است. سو استفاده کلاهبرداران و سود جویان از بیسوادی رسانه ای مردم و همچنین تبلیغات اظهار نظر سلبریتی های بی اخلاق با اهداف مختلف؛ متاسفانه نماد حاکمیتی نیز با رفتار غلط و تعمیمات نادرست و به جای آن که نسبت به آموزش مردم اقدام نماید و هم اینکه با ایجاد فضای انگیزه و محتواسازی آموزشی انگیزشی فضا را مساعد کند، تنها با ایجاد محدودیت و اعلام فیلترینگ به نوعی نفت در آتش دشمن ریخته و فاصله بین مردم و حاکمیت را بیشتر میکنند تا سود جویان بتوانند بهتر اموال و ذهن مردم را غارت کنند.
برگردیم به موضوع آقای مجدزاده؛ با گذشت چند روز از ماجرا کاشف به عمل آمد که اتفاقا صحبت های آقای مجدزاده صحت داشته و برخی از باشگاه های جهان دست به چنین کاری شدهاند. و اینجاست که همه وارد یک شوک شده و همان سلبریتی هایی که تا دیروز با تمسخر و نفرت پراکنی آقای مجدزاده را بی سواد می خواندند برای آن که نا فهمی و بی سوادی خودشان علنی نشود ماجرا را به طنز کشانده و به نوعی از زیر قضیه پیش آمده قسر رفتند.
چرا مردم حرف مجدزاده را نپذیرفتند؟!!
تمام این ماجرا را نوشتم تا به این نقطه برسم، بخواهیم یا نخواهیم، درست یا غلط باید باور کنیم استایل و نوع پوشش، همچنین نحوه بیان شخص در ایجاد پذیرش جامعه بسیار حائز اهمیت است مجدزاده با این که حرف درستی میزد و طرف مقابلش بدون هیچ مدرک و دلیلی حرف هایش را رد می کرد اما جامعه تصمیم گرفت حرف مجدزاده را نپذیرد.
چرا؟!! چون ایشان با ظاهر و استایلی قدیمی و سبک گویشی ویژه دهه ۶۰ به آنتن تلویزیون آمده بود. چرا نمی خواهیم باور کنیم که نحوه تلکم و بیان مطالب ما و قالبی که درآن ظاهر میشویم در تاثیرپذیری حرفمان اثر بسیار بالایی دارد.احمد مجدزاده داشت حرف درست میزد اما در گویش قدیمی، کارشناس مقابل او حرفی اشتباه در قالبی متجدد و آن هم شد نتیجهاش !!
تاثیر پوشش و گویش بر پذیرش | آقای جدی می فرمایید؟؟!!
پس از وایرال شدن مجدزاده جالب است که گویا خود او هم متوجه موضوع شد و از اولین برنامه ای که جلوی دوربین قرار گرفت تلاش کرد تا تغییراتی در پوشش ظاهر خودش اعمال کند.
“ان فی ذلک لعبره لاولی الابصار”
دستهبندیها:
تحلیلهای من
دیدگاه شما