در مذاکرات و جلسات دیگران را قطع نکنید

در مذاکرات و جلسات دیگران را قطع نکنید

بریدن کلام یا قطع افراد در مذاکره چه نتیجه ای دارد؟

یکی از کارهای اشتباه در مذاکرات کوبیدن نقطه نظر افراد و سایرین است. بسیاری از اوقات  در جلسات مذاکرات پروژه ممکن است افراد نظرات مخالف یکدیگر داشته باشند. همچنین ممکن است شخصی مخالف مطلب شما نظری بدهد یا با پیشنهاد های شما مخالفت کند.

 

سوال اینجاست که در چنین مواقعی چه باید کرد و چگونه برخورد نمود؟!!

قبل از پاسخ به این پرسش لازم است مقدمه ای را عرض کنم. ما قبل از هرگونه مذاکره ای باید بتوانیم کلیات و نقطه نظرات طرف مقابل را حدس بزنیم و متوجه شویم که قرار است با چه واکنش های مواجه شویم. شناخت روحیه و وضعیت برخورد طرف مقابل می تواند در الگوی چیدمان حرف های ما تاثیر به سزایی داشته باشد بنابراین همیشه و در شروع مذاکرات سعی می کنیم تا در دقایق اول بیشتر شنونده باشیم و توجه کنیم که نگرش شخص مقابل نسبت به ما چگونه است.

پس از شناخت اولیه از طرف مقابل و در قدم بعدی حتما باید با وی نقاط اشتراکی پیدا کرد. و حتما روی آن ها پافشاری کنیم . این نقاط اشتراک می تواند هر چیزی باشد. مسائل فرهنگی ، زبان مشترک ،‌دیدگاه های اجتماعی ، تیم ورزشی مورد علاقه یا هر مساله ی دیگر . با یافتن این نقاط مشترک و صحبت کوتاه درمورد آن ها قاعدتا حس مثبت در طرف مقابل ایجاد می کنیم و همین موضوع قدرت مخالفت یا حس منفی را در طرف مقابل ما کم می کند. حال به مبحث اصلی باز می گردیم.

 

نحوه برخورد صحیح هنگام شنیدن نقطه نظرات مخالف

در قدم اول سعی می کنیم شنونده خوبی باشیم وبگذاریم طرف مقابل کامل سخن خود را بگوید. حفظ آرامش و اینکه نشان دهیم که حرف های طرف مقابل برای ما مهم است;  از اهیمت بالایی برخوردار است. با لبخند و نشان دادن توجه کامل اجازه می دهیم طرف مقابل بطور کامل نقطه نظرات خودش را بازگو کند و وقتی حرف هایش تمام شد. با کمی مکث که نشان دهنده این نکته است که ذهن ما به حرف های او مشغول شده است شروع می کنیم.

مساله مهم این است ; که حتی اگر نظر ما با حرف های شخصی مقابل کاملا مخالف است نباید بصورت علنی با او مخالفت کنیم. این کار شخص مقابل را روی موضع و لجبازی می اندازد. معمولا افراد دوست ندارند در جمع ها با نظراتشان مخالفت شود و از این موضوع حس خوبی نمی گیرند. برای بیان نظر مخاف خود من دو روش را پیشنهاد می کنم که در ادامه آن ها را به اختصار توضیح خواهم داد

روش اول : هیچ گاه به صورت علنی نظر مخالف خود را بیان نکنید. بلکه این مساله را طی یک سیر غیر مستقیم و با حفظ احترام نظرات طرف مقابل ، اعلام کنید. از کلمات نه ، نظر شما اشتباه است یا با حرف های شما مخالفم استفاده نکنید. باید سعی کرد در محتوای کلام خود این. مخالفت را بصورت آرام و غیر مستقیم مطرح نمود.

روش دوم : روش تکامل حرف های طرف مقابل با این جمله شروع می کنیم. از نقطه نظرات و حرف های شما استفاده کردم و کلی مطلب یادگرفتم در تکمیل فرمایشات شما باید چند نکته ای را عرض کنم!! این یک شروع عالی است، ما با این کار خودمان را هم موضع با شخص مقابل قرار داده ایم و قدرت مخالفت را از او گرفته ایم و غیر مستقیم او را با خود هم نظر کرده ایم. حال ممکن است حرف های ما در ادامه از نظر محتوایی کاملا مخالف باشد، اما باعث می شود شخص روبرو همراه ما شده و حس خوبی داشته باشد.

برخورد های کوبشی ، مخالفت های صریح و مستقیم تخریب نظر طرف مقابل برخوردهای غلطی هستند که می توانند باعث به گمراهی کشیده شدن مسیر یک مذاکره شوند.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.