همانطور که می دانیم سال هاست که مجوز اینماد بعنوان معیاری برای سنجش صحت و سقم و واقعی بودن اطلاعات یک فروشگاه اینترنتی شناخته می شود. سامانه اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی سیستمی بود که وزارت صمت به منظور ساماندهی بهتر وضعیت کسب و کارهای مجازی و به منظور ایجاد بستری امن در خریدهای اینتنرتی کاربران بوجود آورد ، که از حق نگذریم در این موضوع موفق هم عمل کرد و توانست وضعیت ایمنی خریدهای اینترنتی را تا حد زیادی بهبود ببخشد.
سال های متمادی است که کسب و کارهای بزرگ و کوچک اینترنتی به منظور اعتماد کاربران و دریافت درگاه مستقیم بانکی موظف به دریافت مجوز اینماد هستند. کاربران نیز می دانند سایتی که نماد اعتماد الکترونیکی دارند امن تر بوده و می توانند با خیال راحت تری از آن خرید کنند. خوب است کمی هم از اتفاقاتی که درون سامانه اینماد می گذرد بشنویم. بعنوان یک فعال که سال هاست در حوزه کسب و کارهای مجازی فعالیت مستمر داشته ام بابد انتقاداتی را به گردانندگان این سامانه اعلام نمایم و امیدوارم در تصمیمات آینده رابظین اینماد این مشکلات بهبود یافته و حل شود.
راهکار برخوردی اینماد با متخلفین چیست؟؟
در این سال ها سایت های متخلف زیادی با انجام ندادن پظایف و تعهدات خودشان موجبات آسیب به کاربران را فراهم کرده اند ، از خلف وعده در ارسال کالا و عدم ارسال کالا در موعد مقرر گرفته تا ارسال کالای تقلبی و …. از جمله تخلفاتی است که در سال های گذشته بارها و بارها شاهد آن بوده ایم و بعنوان مثال می توانیم به ماجرای فروشگاه اینترنتی تیمچه یا تاخیرهای دیجی کالا در ارسال کالا را نام ببریم که باعث شکایت تعداد زیادی از مردم شد.
سوال این است که سامانه اینماد چه رویکردی برای برخورد با متخلفین دارد؟ مساله ای که کمتر کسی از آن اطلاع دارد. در ماجرای شکایت های صدها نفری مردم از تیمچه به یاد داریم که اینماد تنها به تعلیق مجوز آن ها اقدام نمود و عملا برخورد خاصی را اگر اتفاق هم افتاده باشد در جریانش قرار نگرفتیم. از این مثال ها بسیار بسیار اتفاق افتاده است که کاربران نهایتا مایوس شده و نتیجه ای را ندیده اند.
در این مورد باید درخواست کنیم که مسئولین اینماد قوانینی مشخص برای متخلفین در نظر گرفته یا اگر قبلا در نظر گرفته اند آن را منتشر کنند تا همه بدانند که قرار است پرونده های شکایات مردم در سامانه اینماد چگونه بررسی شود.
نحوه کارشناسی کارشناسان اینماد
یکی دیگر از مواردی که می توان در مورد اینماد مطرح کرد ، سلیقه ای برخورد کردن کارشناسانش در انجام احراز ها گرفته تا رسیدگی به مشکلات است. در این سال ها خود بنده بارها به مواردی زیادی برخورده یا مشاهده کرده ام که کارشناسان اینماد بصورت سلیقه ای در آن ها برخورد و رسیدگی کرده اند. بعنوان مثال یک فروشگاه اینترنتی را به یاد دارم که به فروش عسل های خارجی می پرداخت یک روز بدون اخطار قبلی سامانه اینماد مجوز این فروشگاه را معلق کرده بود که باعث بسته شدن درگاه بانکی آن نیز شده بود. این فروشگاه اینترنتی در پیگیری های خود با این پیام مواجه شد که باید کد سامانه سلامت محصولات خارجی را درج نمایید. پس از درج کدهای مورد نظر و درخواست فعال شدن اینماد با این پیام مواجه شدند که وقتی در کشور ما عسل تولید می شود چه نیازی به عسل خارجی است؟؟ در اصل موضوع حرفی ندارم اما سوال اینجاست که آیا تصمیم گیری در این مورد با اینماد است؟؟ و اگر بله چرا تنها با این فروشگاه برخورد شد در صورتی که بیش از ۱۰ سایت دیگر در حال فروش عسل خارجی هستند. این مورد و بسیاری از موارد دیگر که در اخذ مجوز اینماد شاهد بودیم ، انسان را به این نتیجه می رساند که کارشناسان اینماد براساس سلیقه شخصی با مسائل برخورد می نمایند که این خود نیز باعث بروز مشکلات زیادی برای مدیران کسب و کارها شده است.
زورگویی عجیب اینماد به فروشگاه های اینترنتی
یکی از چالش های عجیبی که در این سال ها با آن مواجه شده ایم مساله درج کد اینماد در انتهای سایت های دارای مجوز است. سایت ها و فروشگاه های اینترنتی که مجوز اینماد می گیرند موظفند لوگوی اینماد را در فوتر یا انتهای سایت خود درج نمایند به طوری که کاربران بتوانند آن را ببینند. تا اینجای مساله چیزی طبیعی اتفاق می افتد. خلاصه پس از اینکه شما مجوز اینمادتان را گرفتید یک کد به شما می دهند که آن را در فوتر سایت خود می گذارید که پس از آن لوگوی اینماد در سایت نمایش داده می شود. مشگل از اینجا به وجود می آید که به علت ضعیف بودن سرورهای اینماد یا شلوغی آن خیلی از اوقات کد در سایت لود نمی شود و این موضوع باعث عدم لود صحیح فروشگاه اینترنتی می شود. لود نشدن کد اینماد سرعت بارگذاری صفحه اصلی سایت را مختل کرده و باعث بروز مشکلات سئویی سایت ها می شود.
به همین علت خیلی از سایت های به جای درج کد اینماد اقدام به آپلود مستیم عکس لوگو و لینک دادن آن به کد مجوز کردند تا با این مشکل مواجه نشوند. مساله عجیب اینجا شد که اینماد این مساله را تخلف در نظر گرفت و نسبت به آن برخورد کرد. بسیاری از سایت ها همین الان با این مشکل مواجه هستند که در پنل شان اخطار نظارتی دارند. اینماد نیز نه تنها مشکل سرورهای خود را حل نکرده بلکه بر روی تخلف دانستن این کار اصرار می ورزد.
امیدوارم مسئولین وزارت صمت و اینماد این مشکلات که سال هاست گریبان گیر کسب و کارهای مجازی است را حل کرده و به رشد و پیشرفت فروشگاه های اینترنتی کمک کنند که این خواست همه ماست.
دستهبندیها:
تحلیلهای من
دیدگاهها (1)
شهاب فروردین 17, 1403 - 6:19 ب.ظ
باسلام
چرا باید وقتی یک خطا از ما سر نزده
چرا باید وقتی که شکایتی از سایت ما نکردن
فقط بدلیل عدم کارکرد در یکسال گذشته سایت معلق بشه
و 20روز گذشته ولی تیکت جواب ندن و سایت ما رو رفع تعلیق نکنند
تیکت که جواب نمیدن ابدااااااً
شماره 124 داخلی 5 کلا دکوری و اصلا جواب نمیدن
خدا ازشون نگذره فقط داریم هزینه میدیم و کارکرد هیچ